Skurna chokladbröd

Skurna chokladbröd - Kan bakas mjölkfria

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser. Hacka samman dem med margarinet på bakbordet till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt till en smidig deg.

I matberedare: Använd kniven. blanda alla torra ingredienser i blandarskålen, tillsätt ägget och margarinet, delat i 6-8 bitar. blanda snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar, täckta med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och ev., hackad mandel.

Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. skär längderna varma i sneda bitar.

Mjölkfria kakor: Använd de proteinlåga mixerna och mjölkfritt margarin. blanda 1/2 -1 tsk Husk eller Stort A i degen.

 

 

Detta behövs:

2 1/2 dl socker
7 dl fin mjölmix, Finax eller Semper, även mix naturligt fri från gluten
4 msk kakao
1/2-1 tsk bakpulver, den mindre mängden till Sempermixerna
1 msk vaniljsocker
200 g margarin
1 ägg
Pensling: uppvispat ägg, pärlsocker ( hackad mandel)

 

 

 

Tips!
Småbrödsdegar kan göras i förväg
och förvaras i folie flera dagar i kylskåp eller förpackas och djupfrysas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback